Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

30 Mayıs 2009 Cumartesi

Kumbağa kadar çalkantılı ve manzaralı seyir


İlk fotografta Kocaburun gözüküyor. Bu burunun arkasına dönüp 1 mil daha gidince Kumbağ barınağı var. Ayrıca teknenin üstünde tekneye yakın musluk ve uzun hortum olmayan durumlarda bidonlarla taşıdığım suyu depoya sifonlayarak aktarmak için kullandığım yeşil bahçe hortumunu ve Ayşenin çamaşır kurutma düzeneğini de görüyoruz.




Hava kötü olup da tekne sallandığı her zaman Miço ve Maya içeri kaçıp bu pozisyonda yatıyorlar. Hele miço korkudan gözlerini kolyoz balığı gibi kocaman büyütüp hiç bir şekilde yerinden kıpırdamamayı tercih ediyor. Ayşenin yatması ise sallantı nedeniyle iş yapılamadığından ve mürettebata eşlik edip Mayanın dışarı çıkmamasını sağlamak için.

Doğal olarak kamara da kalanlar benim gördüğüm bu muhteşem manzaraları kaçırıyorlar.




Hoşköy limanından çıktıktan 2 mil sonra yine kıyıda yer alan Gazi köy geçiliyor ve Gaziköyden sonra arazi gittikce yükselerek bizim Sinop'taki Adabaşı kıvamında bir şekle geliyor ve Kocaburunu dönene kadar arazi yapısı bu şekilde devam ediyor.




Dördüncü fotografta gördüğünüz tek bir koy dışında denize iniş de çıkış da olamaz .Yol yok ve yapılması da nerede ise imkansız. Denize dik inen yüksek ve yalçın tepeler. Eminim buraları güzel balık yapar ama bakamıyoruz tabi.

Posted by Picasa

1 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Reis,

Bu yazıya yorum yapmayı atlamışım, Allah beni çarpacak yazmazsam...Lafının sonundaki "tabi" nasıl bitmeli dersin? Neden tabi? Çünki Sivrice'de balık tutarken sana yardım ediyor ayaklarıyla tüm balığı tutan arkadaşın yanında değil...Eeeeé! o olmayınca balığı kim tutacak?

Yorum Gönder