Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

29 Mayıs 2009 Cuma

Hoşköyde sukun içinde çalışma




Hoşköy barınağına bağlandıktan sonra Ayşe ve köpeklerle küçük bir kasaba turu yapıp marketten eksiklerimizi aldık. Ama meyve ve sebze bulamadık akşam saat 6 da gelir dediler. Bekleyip saat 6 da gidip alacağız.



Burası çok küçük ve şirin bir belde. Tekirdağın Şarköy ilçesine bağlı 1700 nüfuslu. Yazları bu nüfus tatilcilerle birlikte en fazla 4-5 bin civarına geliyor.



Halkın tamamına yakını muhacir mubadele Selanikten, Arnavutluktan, Priştina dan Usturvadan gelme. Medeni , canayakın ve yardımsever insanlar. Selanikten gelenler çoğunlukla Pomak.



Geçim daha çok zeytincilik, balıkcılık, bağcılık ve az birazda kirazcılık ile sağlanıyor.




İşler bitip bilgi toplama ve fotograf çekimleri tamamlanınca, küçük dostum Kaan'ın babasının işlettiği çay bahçesinde kendime 220 volt elektrik bağlantısı için bir priz bulup. Kaanla beraber çalışıp bu raporları hazırlamaya başladık.



Uzun süredir ilk kez adam gibi bir masa başında çay kahve içerek ve sallanmadan çalışabiliyorum. Ne büyük bir rahatlıkmış ne keyifmiş.Posted by Picasa

1 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Reis-ül lüle,

Dün gece buralar yaman esti yine...Poyrazdan olmalı çünki soğuk eser meret...Hoşköy'ün hoşluğundan faydalanasın, Istanbul'a girişin için burada törenler hazırlarlar, 41 pare top atacaz diye transseksüel arayan arkadaşlar var burada...Nevzat, Kaptan-ı Derya bana Tarak getiriyormuş diye sevinç içinde, gözleri yaşlı seni bekliyor...
Haydi davran bakalım, yan gelip yatma da Yanmar'ın suyuna yağına bak...Çok sıcak havalarda, makina dairesinin sıcaklığını kontrol edesin...Makina terlemesin, hava alsın...Bunu da not et.
Yürü be Reis, Kim tutar seni....!

Sevgiler

Yorum Gönder