Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

26 Mayıs 2009 Salı

25 Mayıs Pazartesi- Çanakkale içinde aynalı çarşı


Teknede sebze , salata malzemesi ve meyve namına hiç bir şey kalmamış ayrıca içme suyumuz da azalmıştı.


Ayvalıktan bu yana ilk kez marinanın duşunda yıkanmanın tadını çıkartıp ve biraz dinlenip 8 saatlik yolun yorgunluğunu attıktan sonra köpeklerin tasmalarını takıp Çanakkaleyi gezmeye ve kumanya ikmali yapmaya çıktık.


Kısa bir gezintiden sonra yine karar verdik ki eğer Sinop olmasa idi biz mutlu mesut bir şekilde Çanakkalede de yaşayabilirdik. Küçük mütevazi, eski değerlerini kısmen de olsa korumayı başarabilmiş, insanı esnafı medeni ve kendi halinde pırıl pırıl bir kent.


İki tanecik fotograf ekliyorum. Çok güzel bir yapı olan saat kulesi ve tabiki Aynalı Çarşı'nın giriş kapısı. İçi biraz Mısır çarşısını andırıyor. . Muhtemelen eskiye sadık kalınarak çarşı tamamen renove edilmiş. Ama içindeki dükkanlarda hediyelik turistik eşyadan başka bir şey yok. Kesme taşlarla yapılmış yapının ahşap tavanını ahşap kiriş ve döşekler taşıyor.
Posted by Picasa

2 yorum var:

nevzat dedi ki...

Bravo Piri Reisin yoldaşı Oğuz Reis kazasız belasız Marmaraya giriş yaptın.Evliya Çelebi gibi de bilgiler veriyorsun gittiğin yerlerden.Biraz palavra da atabilirsin ,palavra demiyim de abartı diyeyim.Lando olsa ne bilmişlikler yapardı..

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Partal, partal...Salla gitsin anasını satiim, meydan boş, rakipte yok..

Yorum Gönder