Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Rast'ın denize inmesine 4 gün kaldı...

Bugün Rast'ın denize inmesine 4 gün kaldı...

Pazartesi günü öğleden sonra İzmire gidiyorum. Salı günü sabahtan Rast'ın denize indirilmesi planlandı. Teknenin su kesimi altına zehirli boyanın atılması konusunda start verildi . Pazartesi sabahtan boyayı atarlar . Salı sabaha kadar rahat rahat kurumuş olur. Böylece denize indirirken boya zedelenmez ve sıyrılmaz.

Bugün ayrıca Tarığa gittim. Blog'a video yüklenmesi konusunda biraz çalıştık. şu anda bir deneme yapıyorum. 17 MB boyutundaki bir MPEG video dosyasını önce converter ile 4.21 MB bir WMV haline dönüştürdüm. Şu anda bu küçültülmüş dosyayı deniz şartlarında upload ediyorum. Yani ADSL veya dial up modem yok GSM şebekesi ve GPRS kullanarak yapmaya çalışıyorum. "Ve galiba başardım. aşağıdaki mavi renkli rastgeliyor on Dalymotion yazısını tıklarsanız daily motion sitesinde bu blogun ilk videosunu göreceksiniz." dedim ve yattım saat 03 idi.

Sabah kalktım kontrol etmek istedim ne göreyim ? Daily motion mahkeme kararı ile kapatılmış you tube gibi. Ne bahtım varmış.. Mahkeme benim video upload etmemi bekliyormuş..

Her ne ise .. Biraz daha uğraştıktan sonra bu sefer Clipshack sitesi üzerinden yüklemeyi başardım. Üstelik bu daha da iyi oldu. Allah clipshack'e zeval vermez inşallah ve bu yöntemle bol balık tutma videoları yollayabilirim sizler için.

Bu arada bu test yazılarını okuyanlar için üzgünüm. Ama sabredin macera yakında başlıyor. O zaman hikayeyi en heyecenlı yerinde kesip, arkası yarın yapacağım..

Arkası yarın..

8 Mayıs 2009 Cuma

5 gün kaldı


5 gün kaldı. Pazartesi İzmir'e uçuyorum.

Bu arada heyecandan da uçuyorum. Dün Sarıkadir'in İsmail geldi. Gece bizde misafir oldu.Onu biraz çalıştırdım. Beraberce yeni bir takım daha yaptık egenin avcı balıkları için. 100 m 70lik beden ve 4 er m aralıklarla bağlanmış 50 cm. köstekli 3 adet silikon ahtapot yavrusu ve en sonda bir adet söğüt kaşık. Hedef akya ve Lambukalar.

Bu foto da yine Ömer den geldi. Burası da Rast'ın hedefi ve evi olacak yer. Sinop Balıkcı Barınağından bir görüntü. Arkada görünen burç buzhane burcu, veya anesta burcu. Antik sinop kalesinin iyi durumdaki Güney burçlarından birisi. Deneme amaçlı bir yazı için bu kadar yeter diye düşünüyorum.

Görüşmek üzere..
Posted by Picasa

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Son 6 gün


Tam 6 gün sonra Rast denizde..

Görüldüğü üzere gün saymaya devam etmekteyim.
Bugün yine Sinop'la ve İzmir'le konuştum.Sinop Liman Reisi, israrla teknenin tonilato belgelerini tekne Sinop'a gelince yapacağını anlattı. Söylediğine göre İzmir liman dairesinden bir yol kağıdı alıp onunla yola çıkmam en doğrusu imiş ve yeterli olacakmış. "Başkanım ben İzmirle konuştum o kadar uzak yola yol belgesi vermeyiz diyorlar" dedim. Bunun üzerine kendisi İzmir liman dairesini aradı konuştu ve hallettiğini söyledi.

Bu durumda israr etmenin bir anlamı yok .Tekneyi denize indirdikten sonra İzmir Liman dairesine gidip yol kağıdını almam gerekiyor. Bir aksilik olursa Sinop liman reisini arayacağım. Elbet bir yolu bulunacak bu saatten sonra teknenin İzmir'de kalacak veya kamyona binecek hali yok ya. En kötü halde, İzmir limanına kayıt yaptırır, İzmirli bir tekne olarak Sinopa götürürüz.

Bugün öğleden sonra bazı eksikleri tamamlamak üzere evden çıktım. Seyahat boyunca çok fazla video ve fotograf çekmek istediğim için, ve yanımda götüreceğim laptop bilgisayarın hafızasının küçük olması nedeni ile 1 adet taşınabilir disk almayı istiyordum. Sanayi mahallesinideki Gold bilgisayardan Toshiba marka 250 GB , ve uygun fiyatlı bir disk ve laptop için yeni bir mouse aldım.

Hazır Sanayi Mahallesine gitmişken Sinoptan eski arkadaşım Mehmet Demirci'nin atolyesine uğradım. Yeğeni Ömer Harmantepe de orada idi normal olarak ve uzunca sohbet ettik bol bol çay içtik. Ömer'den daha önce bana mail ile yolladığı güzel Sinop fotolarına ilave 5-6 foto daha istedim. Şimdilik buraya 2-3 tanesini koyuyorum daha sonra yerlerine "Rast Nereye" sayfasına gidecekler.

Bugünün en güzel sürprizi ise, ben Tekne için düşündüğüm küçük mangalı tahtakaledeki mangalcılara nasıl yaptıracağımı onlara tarif ederken, Mehmed'in ofisteki enteresan bir mangalı bana hediye etmesi oldu. Doğrusu benim düşündüğümden çok daha güzel ve tam anlamı ile portatif bir mangalımız var artık. Sivrice de balık tutup, bu mangalda pişirip Mehmete ve eşi Ayşene yedirmek boynumun borcu oldu artık.


Görüşmek üzere..

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Rast'ın denize inmesine 8 gün kaldı





Normal şartlarda Rast'ın denize inmesine 8 gün kaldı.

Ama Sevgili dostum ve bacanağım dün önemli sayılacak bir batın ameliyatı geçirdi.

Eğer işler yolunda gider ve sağlığına kavuşması ile ilgili bir gecikme olmazsa 11 Mayıs Pazartesi günü Pegasus ile saat 13 de İzmir'e uçuyorum. Biletimi bir hafta öncesinden almıştım. Havaalanından doğru Çiğliye Tacar'a gecip son kontrolleri yaptıktan sonra inşallah düğmeye basıyoruz. Benim niyetim 12 Mayıs Salı günü tekneyi denize indirmek.

Denize kavuşma operasyonunu Tacar üstleniyor. Fabrikadan bir romörke yükleyip muhtemelen Karşıyaka Spor klubünün önündeki rampadan indirecekler denize. Yanmar servisi çağırılacak denizdeki testleri yapmaları ve garanti belgesini imzalamaları için. Bu arada Tacardan Niyazi Usta ile birlikte teknedeki tüm mekanik ve elektrikli donanımı test edeceğiz. Su bağlantıları şaft vb. su yapıyormu diye gözden geçirilecek. Ufak tefek ayarlar yapılacak. Ondan sonra gelsin deneme seferleri. Gelsin yol hazırlıkları. Gelsin heyecanlar. Gelsin gönül kıpırtıları, su şıpırtıları ve oltadaki balık tıkırtıları.

Yandaki fotografları deneme için picasa da sepye yaptım ve film greni ekledim. Bence hoş oldu. Tacar firması sahibi ve kurucusu saygıdeğer Fikret Tacar amca ile teknede bir şeyleri kontrol ederken bu fotograflar sevgili bacanağım Zihni Tarhan çekti 10 gün önceki İzmir seferinde. Şimdi o hastahanede ameliyat sonrası rehabilitasyon sürecini yaşıyor ve herşey iyiye gidiyor . Bacanak en kısa sürede iyileşecek ve eskisinden daha sağlıklı olacak.
Dualarımız onun için.