Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

19 Mayıs 2009 Salı

Bademli Koyu- Ayvalık rotası ve Ayvalık liman içi

18 Mayıs Pazartesi-
Bademli Koyu- Ayvalık rotası ve Ayvalık liman içi

Bademliden çıktıktan hemen sonra Dikili Körfezine girdik. Yine tedbirli bir rota ile Dikiliyi sancak bordadan çok uzaklaştırmadan ana karaya yaklşıp kıyı seyri için 320 derece kuzey batıya dümen tuttuk.

Altınovayı sancak kıç omuzlukta bıraktıktan sonra biraz daha batıya dönerek toplam 24.5 mil bir mesafe kaydederek Ayvalık limanına girdik ve ayvalık Setur Marinaya bağlandık.


Ayvalık limanı batı girişinde derinliği 60 cm e kadar düşen sığlıklar var. Bizim için sorun olmasada büyükce ve yelkenli tekneler için sıkıntı yaratacak nitelikte. Bu sebeple bütün geçişi şamandra ve dubalarla işaretlemişler.

Posted by Picasa

4 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Hey baba hindi!
Oğuz Reis Ayvalık'a indi,
Oradan bindi,
Cunda'da indi...
Bizim de hasetten oramız buramız şişti.....

Lando

nevzat dedi ki...

Selam Oğuz Reis ve Ayşe Reise,
Merakla izliyoruz maceralarınızı,buralarda olan rüzgar ,sanırım poyraz oralşarda da başladı mı?Ayvalıkta bekleme planınız nedir,Ayvalıktan buraya kaç güne geliyorsunuz?Sanırım İstanbulda Rumeli kavağının oralarda bir yere demir atarsınız.Ayvalıkta Gümrüğün orada çok güzel bir çorbacı vardı,benim Teletaştan arkadaştı,yerin ismi Paşalı idi ama sanırım kapatıp yunan adalarına geçmiş.Geceleri teknede mi geçireceksiniz Ayvalıkta?Soru sorup duruyorum ,Osmandan aşağı kalır tarafım yok.Neyse ailecek öptük ikinizi,yolunuz açık olsun.

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Kaptanı Derya Oğuz Reis,

Bu deli Kadim buralara kadar gelmiş, aman yüz verme, bir de denizcilik lügatıyla konuşacam diye "oralşarda" diye yeni kelimeler türetiyor, biz sanki anlamıyoz...Meraklı taze habire soru soruyo, sakın yanıt verme koçum...PARAYLAN de, veyahutta kocaman Patron adam, Sponsor olsun bu seyahate...Nasıl fikir ama...
Sakın tavsiye ettiği yerlere felanda gideyim deme koçum, Ben bi kere gittim, Lokantanın sahibinin yüzü, bu nalet adamın selamını söyleyince YAKALADIM SENİ yüzü oldu, birdenbire...Oradan nasıl kaçtım allah bilir...Meğersem para ödemeden kaçıyormuş, "Ulan kaçtın madem, neden bizi dümene getiriyorsun lavunya?" Neyse, yüz verme Reis, bu arada kendini bir de Osman Reis ile mukayese edip aklınca "Bende Reis'im" havası yapıyor ama biz hava almayı iyi biliriz...Sen Ayvalığın tadını çıkar Reis, Lavukları bize bırak....

Unknown dedi ki...

Oğuz abi,

günaydın.
Hala Ayvalık ta mısınız? Eğer havadan dolayı kaldı iseniz size bende bir iki nokta tavsiye edeyim. (bu sayfa ağırlıklı tavsiye sayfası olmuş çünkü:) )
Ayışığı Manastırı, Cunda tarafında Cunda Adası'nın kuzey yönündeki Pateriça yarımadasının en uç noktasında yer alan manastır,
Taksiyarhis Kilisesi, adanın çamla kaplı en yüksek dağının kuzey eteğindedir.
Internete girdiğimde şunları yapmadan dönmeyin diyor...
*Arnavut kaldırımlarında gezmeden
*Âşıklar tepesine çıkmadan
*Lokma tatlısı yemeden
*Taş kahvede ada çayı içmeden
*Bıyıklının yerine uğramadan
*Pateriça köylerine gitmeden
*II. Köyden Ai Dimitri Ta Salina Manastırına kadar yürümeden
*Tarihi yel değirmenlerini görmeden
*Taksiyarhis Ta Çamia Manastırında oturup manzarayı seyretmeden
*Sahilden Panayia Manastırına doğru yürüyüş yapmadan

Hoş vakit geçirmeniz dileğiyle, sevgilerimle...

Yorum Gönder