Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

18 Mayıs 2009 Pazartesi

Foçadan çıkarken

17 Mayıs Pazar-Foçadan çıkarken

Her Zamanki gibi sabah 5;30 da kalkış ve köpeklerin karaya çıkartılmasından sonra marşa basıldı emanet koltuk halatları ve tonoz halatı bulunduğu gibi düzenle bırakıldı ve yola koyulduk.

Günün ilk gri ışıklarında arkamızda kalan beş kapılar kalesinin resmini çekebildim.




Birde foça çıkışındaki adaların. Bu sularda o kadar çok ada varki buraları tanımayan veya haritası olmayan biraz zor bulur yolunu. Bazen hangisi ada hangisi anakara karışıyor.
Bu adalardan b,r tanesinin arkasına dolanınca çok güzel bir kare ile karşılştık. Çarşaf gibi sakin suların üstünde küçük bir balıkçı kayığı, kayığım kıçında ağ çeken genç bir balıçı , başında ise ona yarenlik eden bir Martı duruyordu.

Yanlarından geçerken ışığın yettiği ölçüde fotograflarını çektim. İkisine de selam verdim. Balıkçı selamımı aldı karşılık verdi ama Martı kibirle başını çevirdi. Belki içinden söylenmiştir de ama niz duymadık. Bence Martı haklı.

Martı ile arkadaşını geride bıraktıktan ve birbirinden güzel foça koyları önünden kıyı seyri yaptıktan sonra çandarlı körfezine girmemiz saat 7 yi buldu. O saate kadar süt liman olan deniz birazcık ta olsa yüzünü buruşturmaya başladı bize. Bizde bu ikinci körfez geçişimizde hafif tırsak bir rotayı mümkün mertebe hızlı ve selametle geçtik körfez daha fazla yüzünü asmadan.
Posted by Picasa

2 yorum var:

Unknown dedi ki...

oguz abi, ayse abla kolay gelsin, her aksam izliyoruz, biz de sizinle yolculuk yapiyoruz. rast gelsin. selam sevgi. onder kizilkaya

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Ulu Reis,

Buralar Poyrazdan esiyo, oralar da çıpmaya başlamıştır sanırım...Zaman demir atmak zamanı, bi de Rakıyı zuladan çıkar artık...Egenin otları, peyniri, zeytinyağı ve de şarabı masanın üzerine çıksın gari.
Sağlıcakla kalın,
Şengül & Lando

Yorum Gönder