Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

22 Mayıs 2009 Cuma

Altınoluk'tan görüntüler


Altınolukla ilgili yazacak çok fazla bir şey yok . Çünkü Altınolukta kalmadık. Oldukça küçük olan balıkcı barınağına girdik ve biraz dolanıp çıktık. Bir tane bağlama yeri uygundu onun da iki tarafında yüksek balıkcı motorları vardı . Herhangi bir zaruriyet olmadığı için de kalmamız şart değildi.

Aslında Altınoluğa gitmek niyetimiz bile yoktu. Ancak geçen fırtınanın kaldırdığı yüksek poyraz denizleri (Kalaş dalgalar/ ölü dalgalar) bizi Altınoluğu ziyaret edip Kazdağlarının dekoru önünde dans eden martının fotografını çekmemize vesile oldu.

Ne kadar zorlasak da esas hedefimiz olan Küçükkuyu ya da Assosa dümen tutamadık. Bu rotada yandan almak zorunda kaldığımız dalgalar Rast'ı tehlikeli boyutda olmasa da rahatsız edici ölçüde sallıyordu. O yüzden rotayı daha fazla kuzey doğuya çevirip dalgaları baş omuzluktan alarak ilerlemeyi tercih ettik.

Tam körfezin ortalarında rüzgar 3 şiddetinden 4 şiddetine çıkar gibi oldu. Yaklaşık yarım saat ölü dalgaların üstünü kırıp köpürttü. Daha da şiddetlenirse gerisin geri döner tekrar Ayvalığa gireriz diye düşündüm ama Allahtan israr etmedi yavaş yavaş sakinledi. Zaten internet ve barometreye ve bulutların durumuna göre de öyle olması gerekiyordu.

Posted by Picasa

1 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Reis,

Yahu sana "Reis" deyip duruyorum ama haksızlık mı ediyorum acaba? Macellan mı desem yoksa Kriftof mu? Baba, sana 4 şiddeti napar ki dötünü dönüp kaçıyon? Sen 7'lerde 8'lerde dümen tutmuş adamsın, üstelikte dalgaları yandan ala ala...Resimlerde bakıyorum hala isteklere yer vermiyorsun...Yoksa yazılanları okumuyon mu Reis?
Kaz dağlarında biraz etrafa baksaydın, belki Mük'ü görürdün...Neyse yine öptüm yanaklarından...

Yorum Gönder