Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

23 Haziran 2009 Salı

Poyrazköy'de lodos esermi ?


Hemde nasıl eser.. 23 Haziran Salı sabahı havanın eseceğinden hemde 5 kuvvetinde lodos eseceğinden haberimiz vardı. O yüzden erken kalkmak için bir çaba sarfetmedik. Zaten dünden kalma tekne temizliği ve yeniden düzen tertip yapma yorgunluğu vardı. Sonuçta 8:45 e kadar paşalar gibi uyuduk.

Kalkınca köpekleri alıp doğru tepedeki meşhur ıhlamurlu kahveye tırmanıp demli çayların eşliğinde sıcacık kaşarlı ve zeytinli poğaçalar ile nefis bir manzaraya karşı nefis bir kahvaltı yaptık.

Kahvaltıdan sonra köyün manavının daha da tepedeki yerini öğrenip sarımsak ve patlıcan peşinde manavı aramaya koyulduk. İyiki öyle yapmışız. Manavda domates ve hıyardan başka birşey bulamamamıza rağmen geçtiğimiz yollardaki manzara bir kamyon patlıcandan bile daha fazla makbule geçti.

Çok eski olduğu belli , kenarları demir korkuluklu ve bir yay gibi dönen yüksek köprünün kendisi ve üzerinden Rumeli feneri ile haşmetli Karadeniz manzarası görülmeye değerdi.

Köprünün üstünde Lodosun bize zorluk çıkarmayıp aksine yardımcı olacağına emin olarak yola çıkmak üzere limana doğru inişe geçtik. Bu sırada limanı bütünü ile gösteren birkaç foto daha çektim.

Doğal limanın büyük bölümü plaj olarak kullanılıyor. Gerçekten çok güzel kumsallar ve tertemiz bir su var.

Poyrazköy'e karadan gelmek için Beykozdan kalkan otobüsler var yaklaşık 35-40 dakika sürüyormuş. Ayrıca Sarıyer'den de dolmuş motorları kalkıp plajlara gelen yolcuları taşıyor. Motorun geliş süresi ise 45 dakika..




Poyrazköyün kış nüfusu 1100 kişi ve tamamı Rizeli. Yaz aylarında oturan nüfus 5000 oluyor hafta sonları ise plajcılarla beraber 10,000. Yukarı mahallede sebze ararken tanıştığımız ve bize 3 baş sarımsak veren teyzeye ''burada Rizeli olmayanlara ev satmıyorlarmış öylemi ?'' diye sordum şaka yollu. '' Yok uşağum oyle şey olurmi. Ama satuluk ev yokdur haçan buraya. '' dedi. Fazla söze gerek varmı kıvrak zekayı anlamak için.
Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder