Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

25 Haziran 2009 Perşembe

Karadenizin Karasinekleri


Bu rapor tamamen geyik bir rapor olacak herhalde. Zaten ilk fotodan da belli. Ayşe bana haber vermeden çekmiş. Göz yolda, bir elde dümen bir elde sinek savar. Biraz komik bir resim ama ciddi bir sıkıntının belgesi aynı zamanda.

Karadenizin bu karasinekleri bir enteresan. Limanlara girince kaçak yolcu gibi geliyorlar sandık ilk baştan ama öyle değil. Aslında limanlara girince kayboluyorlar, açık denize çıkınca tekneye doluşuyorlar. O kadar açığa nasıl geliyorlar nerede bekliyorlar yoksa yüzebiliyorlarmı anlayamadık gitti. Sinop'ta senelerdir denize çıkarım böyle şey görmedim. Belki bu bölgede nehirler çok olduğu için vardır. Öyle 3-5 tane olsa cana minnet ama yüzsüzler bir geldilermi bir bölük birden geliyorlar. Hedefleri ise direk ayaklar, ayakbilekleri ve sırtlar. Üstelik tişörtün üstünden bile ısırıp can yakacak kadar da dişli namussuzlar.

İşte bizde bu yüzden 2 tane birden aldık sineksavarı ve elimizden düşürmüyoruz şekilde görüldüğü gibi.

İkinci fotografta ise teknemizin yeni cicisi soğutucumuzu görüyorsunuz.
Komşumuz ve dostumuz Alev hanım hediye etmese böyle bir şey almak aklımıza gelmeyecekti sığmaz diye. Oysa bal gibi sığdırdık dümen dolabının altına ve bayağı da işimize yarıyor.

Üçüncü fotografta ise seyir halinde yapılan yakıt ikmali görülüyor. Karasudan mazot almadığımız için en son Ağva'da doldurduğumuz depo Akçakoca'ya giderken yarımın altına düştü. Biz de bu şekilde sifonlama yöntemi ile yedekde bekleyen 2 çanta (20 litre) mazotu depoya aktardık. Akçakocaya ulaşınca da limana çok yakın olan tarım kredi kooperatifinden yedekleri doldurup yerine koyduk.

Haliçten çıkarken full depo ve 15 litre yedek mazotumuz vardı. 20 litre Ağvadan aldık 20 litre Akçakocadan. Şu anda full depo ve 10 litre yedeğimiz var Demekki Akçakocaya kadar 45 litre mazot yakmışız (110 TL) toplam yaklaşık 126 mil yol için.

İzmirden İstanbula kadar olan 350 mil için de toplam 130 litre yakmıştık. Buradan şu sonuç çıkıyor pervanedeki değişiklik yakıt tüketimini değiştirmedi.


En alttaki fotograf ise Akçakoca limanının girişi. Liman temiz güzel bir liman ama ağzı batıya ve karayele açık. O yüzden her sene sert batı ve karayel estiğinde 10-15 küçük tekne liman içinde batarmış.

Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder