Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

4 Temmuz 2009 Cumartesi

İstemeden yazılan bölüm


Bu sabah rahat rahat uyuduk. Saat 8:00 olmuştu çoktan uyandığımızda. Topu topu 12 mil yolumuz kalmıştı önümüzde. Aslında eve gelmiş bahçeye girmiştik ama arka kapının önünde bekliyor gibiydik. Tek yapmamız gereken evin arkasından önüne dolaşıp ön kapıdan içeri girmekti.

Ancak limandan gelen haberler iyi değildi. Balıkcı barınağında Rast için bundan 2 ay önce siparişini verdiğimiz iskele ve bağlama yeri hala bitmemişti. İskeleyi yapan usta 2 gün daha zaman istiyordu. Limana girersek Rast'ı bir başka teknenin yerine ya da üstüne bağlamak zorunda kalacaktık.

İşte bu yüzden bu yolculuğu Aklimanda tamamlayıp eve arka kapıdan girmeye karar verdik. Rast'ı ön limanda tekneleri ile karşılama hazırlığı yapan arkadaşlardan özür diliyoruz. Böylesi daha iyi oldu.

Sarı kadirin Şükrüye ait Aklimandaki iskele ve tonoz ise son derece rahat ve güvenli idi. Şükrünün teknesi ön limanda olduğu için bu iskele yaz boyu boştu ve rahatca kullanabilirdik.

Ağır aksak, biraz durgun, biraz hüzünlü , teknedeki eşyalarımızdan eve gidecekleri toparladık sevgili Rast'ın içini dışını temizledik. Tentelerini indirdik. Tonoz halatını ve baş iplerini sıkıladık iyice emniyete aldık. Şalter ve vanaları kapattık. Rast'ı orada Aklimanda kalan arkadaşlara emanet ettik. Arabamızı arkadaşlar getirdiler yükledik ve 20 km uzaklıktaki köyümüzün yolunu tuttuk.

Bu bölümü köyden yazıyorum. İstenmeden yazılan bir bölüm ama son bölüm değil. 2-3 gün daha yazıp kendimce eksik olan bazı bilgileri tamamlayacağım. İstatistiki bilgileri verip enteresan bazı olayları anlatacağım. Vakitsizlikten yanıtlayamadığım bazı sorular var onları yanıtlayacağım

Ve sonra bir sonraki projeye kadar başka işler çoğunlukla çiftcilik ve balık tutma ile ilgileneceğiz.

Daha sonra kimbilir ???

Rast ile başladık belki Nihavent ile devam ederiz sonra belki Saba gelir belki Neva..

Sadece Rast'ın İzmir-Sinop yolunun hikayesi bitti..

Hayat devam ediyor..


Posted by Picasa

6 yorum var:

Adsız dedi ki...

çok güzeldi oğuz abi. muhteşem bir iş yaptınız. bu sıkıcı dünyaya heyecan kattınız. aşk olsun size. önder

Unknown dedi ki...

Ayşe abla ve Oğuz abi,

Bu yorumu KamilKoç otobüsünün içinden seyahat esnasında yazıyorum.
Mine ve Banu dan 4 haftalığına ayrılığın burukluğu üzerine, sizin seferinizin bitmesinin burukluğu eklendi... 3-4 gün daha yazacak olmanız en büyük teselli... Roma dan takip ediyor olacağım.
şakası bir yana, insanın hayat arkadaşı ile isterse herşeyi keyif ile yapabileceğini gösterdiniz. Bana bugüne kadar olduğu gibi bu seyahat ile de pek çok dersler verdiniz.
heyecenlı bir kitabın son sayfasının okunurken yaşanan burukluğu yaşıyorum. Son mutlu ve başarılı... bu serinin yeni kitabını aramaya başlıyacağım. Bilginiz olsun... :)
Bize yaşattığınız keyif için çok teşekkürler... balıkçılık hikayelerini Sinop tan eklersiniz artık.
Sevgi ve Saygılarımla

Murat

nevzat dedi ki...

Her yol,her yolculuk gibi bu da bitti,belki istemeyerek.Ama yazdığın gibi yeni yollar yeni yolculuklar bekliyor bizleri.Rastlar ,nihavend,nihavendler neva olur,yeter ki içimizdeki heyecan ,yaşam sevgisi devam etsin.Cevizlerin bol,içleri hep dolu olsun,Sana ve Ayşeye kucaktan daha fazla sevgiler,hoşça kalın.. Nevzat-Tülün

Recai dedi ki...

Sevgili Oğuz ve Ayşe,
Her sabah işe gelip bilgisayarı açınca ilk önce seyir defterinizi okuyordum büyük bir zevk ve heyecanla. Sizleri gerçekten kutluyorum, çok güzel bir iş başardınız. İmrenmemek elde değil. Bitti ama olsun, en azından sağlıcakla tamamladınız. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

Recai Yılmaz

Unknown dedi ki...

Sevgili Oğuz
Eğer Sinop'ta tkneyi bağlyamadıysan karar ver yeter...Bi solukta geri dön..Sığacık'ta yerin hazır...Şaka bir yana büyük iş yaptın,ancak yazıları kesmemen lazım..Buraya aktaramadığın ya da detayını veremediğin bir çok ince nokta olduğuna inanıyorum..Sevgiler..
Doktor

Mete dedi ki...

Oguz,

Bizimle paylastin modern blog-seyahatnameni !!
Cok cok zevk aldik, tesekkurler.. Muzigiyle, yazisiyla, duygusuyla, fotosuyla, bilgisiyle bir butun..

Bir de Evliya Celebi bunu gorebilseydi!!

Yorum Gönder