Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

30 Haziran 2009 Salı

Doğanyurt Barınağında sohbet


Doğanyurt yine iki dağın arasındaki vadinin denizle buluşma noktasına kurulmuş 2500-3000 nüfuslu küçük bir ilçe.

Saat 15 gibi Rast'ı bağlayıp güvenceye aldıktan sonra Ayşe ile köpekleri alıp klasik kasaba gezisine ve kumanya alımına çıktık. Bir tane çarşı caddesi. Bütün dükkanlar orada. Bir tane camili, kahveli meydan ve deniz kenarındaki 1-2 cay bahçesinden ibaret bir merkez ve dağlara doğru kurulmuş evler.İşte Doğanyurt bu kadar küçük ama küçüklüğü ile ters orantılı sakin ve güzel.


Bu rapordaki 3 fotografın ilk ikisi Barınağın doğu mendireğinden çekildi.
Mendireğin doğu tarafından Doğanyurt ilçesinin sahil kesimi, batı tarafından ise liman içi ve rast ile mürettebatı görünüyor.


En alt fotografta görülen arkadaşlar ise ilçenin Askeri ve Mülki Erkanı.

Yeşil tişörtlü genç ilçenin 31 yaşındaki kaymakamı, ortadaki beyaz gömlekli Belediye Reisi, sağdaki gri tişörtlü ise Garnizon kumandanı. En arkada görülen delikanlı ise kasabanın hafif zihin özürlü Mustafası.


Mekan balıkcı Karakol Ahmedin limandaki klübesinin önü. Alışveriş ve ilçe gezisinden sonra Ayşe teknede internete girmiş işini yaparken ben orada Karakol Ahmetle sohbet ediyorken geldiler. Mesai yorgunluğunu atmak için birlikte denize girdiler ve deniz sonrası yanımıza gelip yanlarında getirdikleri taze ekmekle kaşar peynirini Ahmetin demlediği nefis çay eşliğinde yediler.

Tabiki bize de ve Mustafaya da ikram ettiler. Oturduk uzun uzun çay içtik ekonomi, siyaset ve futbol dışı güzel güzel sohbet ettik.


Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder