Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

30 Haziran 2009 Salı

Kurucaşile yolunda kurufasulye


29 Haziran Pazartesi

Biraz tembellik edip Amasra limanından saat 11 de ayrıldık. Hava raporları bütün günü güzel gösterdiği için acele etmeye gerek görmemiştik.

Hakikaten güzel bir hava ile sıkıntı stres yaşamadan Çakraz plajlarını Akkonak koyunu ve Hisarköy barınağını geride bıraktıktan sonra Kurucaşile limanına 2 mil kala Karaman köyünün önündeki küçük koya girip demirledik. Demirlediğimiz koydan bir görüntü 2. fotografta var.


Burada biraz denize girip ardından ahçımızın pişirdiği kurufasulyeyi (aslında barbunya fasulye ama ben kurucaşileye uysun diye kurufasulye olarak değiştirdim) afiyetle yiyip kahvelerimizden sonra demir alıp Kurucaşile barınağına girdik.


Kurucaşile barınağında bizi Haliçten uğurlayan Zeynel hocayı yerimizi ayarlamış bizi bekler halde bulduk ıslık çaldı el kol salladı bizi yönlendirdi.

Çok rahat bir rıhtıma Kıçtan demir atıp baştan bağlandığımızda saat 15 olmuştu. 15.5 mil yolu daha geride bırakmış ve Bartının en doğudaki ilçesinin barınağına girmiştik..

Su ve Mazot ikmalini Zeynel hocanın yardımı ile gerçekleştirdik.

Zeynel hocanın eşi Semiramis hanım Kurucaşileli olduğu için Sinop'a geçerlerken anne ve babasını ziyaret maksadı ile buraya uğramışlardı. Bizim de bu sularda olduğumuzu bildikleri için bizi bekliyorlardı.

Semiramis Hocanın anne ve babası ile biz de tanıştık ve uzunca bir süre çay bahçesinde birlikte oturup sohbet ettik. Annesinin elinden çıkma yöreye has nefis kabak böreği, cevizli börek, yaprak sarma, üçgen yufkadan peynirli ve kıymalı börekler yedik birer kazan çay içtik. KIsaca çok güzel ağırlandık.
Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder