Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

30 Haziran 2009 Salı

Kurucaşile-Doğanyurt rotası


Kurucaşile limanından saat 8 de güzel bir hava ile çıktık. Yine rüzgar çok hafif karayelden esiyor yine viyadan ağır denizler geliyordu.

İlk hedefimiz 6.5 mil uzaklıktaki Güderoz (cideroz) adlı ve karadenizde ender bulunur şekilde korunmalı koylardan birine ulaşmaktı. O yüzden fazla açılmadan 200 m mesafeden keyifli bir kıyı seyiri yaptık.

Güderoz hakikaten yldız hariç tüm rüzgarlara karşı korumalı, ayrıca sert karayel ağızdan girip içeride solurgana neden olabilir. Bunun dışında gerek derinliği gerek bağlama ve demirleme yerleri açısından oldukca güvenli ve güzel bir koy.

Güderostan Cide limanı yine 6.5 mil. Cideye girmeyi planlamadığımızdan bu mesafeyi direk Cide Köpek kaya burnuna dümen tutarak düz bir rota ile aştık.

Cide sonrası ile sürekli 65 derece Kuzey doğuya dümen tutup Karadenizde önemli bir burun olan Kerempe burnunu ve ondan sonraki Asar burnunu bulduktan sonra daha doğuya kıvrılarak 85 derece ile önce Cideden 19 mil mesafedeki İlyas bey barınağını geçtik sonra ise İlyasbeyden 5 mil mesafedeki Doğanyurt barınağına girdik. İskelede bordalayacak ferah bir yer bulup usturmaça döşeyerek bordaladık ve bağlandık. Bu gün Kurucaşileden Doğanyurta toplam 37 mil yolu daha geride bıraktık.

Ne yazıkki güzelim barınak kış denizlerinden ciddi hasar görmüş kuzeye bakan mendireğinde yer yer çökmeler oluşmuş ve en kötüsü barınağın içi kum dolmuş. Bu hali ile su kesimi 1 m den fazla olan teknelerin girmesi sıkıntılı olabilir..
Posted by Picasa

1 yorum var:

Adsız dedi ki...

Degerli blog yöneticisi ekip olarak paylaşımlarınızı özenle takip ediyoruz modüler kabin başarılarınızın devamını diler.

Yorum Gönder