Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

30 Haziran 2009 Salı

Amasra - Kurucaşile rotası


29 Haziran Pazartesi

Amasra limanından çıkınca burnu döner dönmez 2 mil gitmeden sancakta çakraz koyu ve plajlarını geçtik. 6 Mil sonra ise oldukca geniş bir koy olan Akkonak koyu önlerinde idik. Karayel ve yıldıza açık olmasına rağmen diğer rüzgarlara karşı hem korunaklı bir liman hemde olağan üstü güzellikte bir doğası ve kumsalı var.

Akkonak koyundan 6.5 mil sonra ise Hisarköy barınağına girmek mümkün bağlama imkanları ferah ve derinliği uygun olan bu barınağın arkasında küçük bir köy olan Hisarköy var. Yani tam olarak bir yerleşim bölgesi sayılmaz ve tedarik imkanları kısıtlı.

Hisarköyden 3 mil sonra ise yine çok geniş ve güzel yapılmış Kuruca şile barınağına geldik. Amasradan buraya 15.5 mil yol tamamladığımızdan ve Amasradan çıkışta biraz geç kaldığımızdan daha fazla yol almayarak buraya bağlanıp gecelemeye karar verdik.

Küçük liman denilen doğu mendireğinde ferah bir yer bulup kıçtan demir baştan kara bağlandık.

Tüm yol boyunca hafif bir batı karayel iskele kıç omuzluktan bize eşlik etti ama herzamanki gibi viyasına gelen ağır denizler bugün de vardılar. Tüm yol boyunca Kuzeydoğu istikametinde 50 derece ile 75 derece arası değişen
istikametler ile burundan buruna bir seyir izledik.
Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder