Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

2 Temmuz 2009 Perşembe

Abanayı geçince burnumuza Sinop kokmaya başladı


İnebolu limanından çıkış sonrası oldukca sık Balıkcı barınağı var. Türkeline kadar sırası ile Evrenye, İlişini geçtikten sonra Abana barınağına girdik.

Abana barınağında ilk kez Çanakkale marinada karşılaşıp sonra da Geliboluda ahbap olduğumuz Alman çiftin Teknelerini gördük. Karşılıklı el sallaştıktan sonra biraz sohbet edince biz İstanbulda 3 hafta geçirirken onların Samsun kadar gidip Sinop'a da uğrayarak dönüşe geçtiklerini öğrendik. Limandan birlikte çıktık onlar batıya yöneldi biz doğuya. Tekrar el sallaştık karşılıklı düdük öttürdük ve sepeti koluna herkes yoluna oldu.


Sepet demişken; uzun zamandır Ege , Marmara ve Karadeniz de dolaştık ama sepet gibi dolaşmadık. Ayvalık'a gittik sepet aldık. İnebolu'ya geldik yine sepet aldık. Son aldığımız İnebolu sepetinin fotografı, Sinop istikametinden gelmekte olan diğer bir yelkenli tekne ile beraber görülüyor.

Abanadan ayrılıp 3-4 mil gittikten sonra kafamızda çalan hayali marşlar eşliğinde hayali bir çizgiden geçerek Sinop karasularına girdik.

Kütüphane kayalıklarının yosun kokusu, bahçemizin çiçek kokusu, köyümüzün tezek kokusu, Tersanenin balık kokusu hafiften hafiften burnumuza çalınmaya başladı...
Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder