Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

29 Haziran 2009 Pazartesi

Bartın sahilleri başladı


Filyostan sabah 7 de çıkıp hemen doğusunda bulunan tarihi Hisarın önünden geçtikten sonra biraz daha doğuya dönerek Bartın limanını hedefledik.


Yaklaşık 1 saat sonra Zonguldak sularından çıkıp Bartın sınırlarına girmiştik. Google Earth de yaptığım ön araştırmada gördüğüm Güzel hisar koyunu kaçırmamak için İnkumuna yaklaşırken biraz kıyıladık ve gerçekten doğal bir kale görünümündeki kayaları ve üstüne yapılmış çok eski bir burcu fotografladık. Daha sonra bu doğal kalenin hemen bitimindeki küçük koya girip denize girmek istedik ama koyun açık ağzından giren denizler solurgan yaptığından pek rahat edemedik biraz fotograf çektikten sonra dışarı çıkıp yola devam ettik.



Güzel hisar koyundan ayrılıp Bartın limanına doğru ilerlerken Bartının meşhur İnkumu plajları ve yazlık bölgesi sancağımızda yaklaşık 1 mil uzakta kaldı. Gerçekten nefis plajlar ama kuzeyli tüm rüzgarlara ve batıya açık olması hoş değil. Çünkü Karadenizde 10 günün 6 sında bu rüzgarlar eser.


Bartın şehrinin liman ihtiyacını sağlayan ve belediyesince işletilen liman'ın yanından girilen Bartın Çayı ağzına geldiğimizde saat 9:15 olmuştu.

Limanda gemiler bekleyen tırlara demir boşaltmakta idiler.


Biraz tereddüt edip aramızda konuştuktan sonra bartın çayına girip 8 mil yukarıdaki Bartın şehir merkezine kadar gitmeye karar verdik. Öyle ya bir daha içine bu kadar uzun bir mesafe ile girecek bir akarsu karşımıza belki de hiç çıkmayacaktı..


Daldık yukarı doğru liman mendireğini iskemizde bırakarak...


Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder