Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

2 Temmuz 2009 Perşembe

Davul zurna ile Sinop sınırlarına girdik


Türkeli Sinop'un en batıdaki sahil ilçesi. Türkeli'den sonra Ayancık ilçesi ve Merkez ilçeden sonra Gerze ile Sinop sahilleri tamamlanıyor. Hepsi de üç aşağı beş yukarı aynı kaderi paylaşıyorlar sırtlarındaki yemyeşil dağ ve tepeler nedeni ile tarım nerede ise yok denilecek kadar az. Bu yüzden ormanın ve denizin verdikleri ile yetinmek zorunda kalmışlar.

Ayancık ve Türkeli biraz daha farklı olarak Almanyaya çok sayıda göç vermiş ve o sayede biraz daha kalkınabilmiş ilçeler.

Türkelinin köyleri ile birlikte nüfusu 40-50 bin civarında. Belediye nüfusu ise kışın 7 bin yazın 20 bin oluyor. Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransada yaşayan Türkeli'lilerin toplamı ise en az 50 bin.

Türkeli Barınağına bağlanıp ilçe merkezine alışverişe giderken nefis belediye plajının, üstü karadut fidanları ile yüklü 57 plakalı bir pikapın fotograflarını çektim.


İlçe Merkezine gittiğimde ise ilçe meydanında hemşehrilerimizin toplanmış bizim şerefimize Davul Zurnalı bir karşılama töreni hazırlamış olduklarını gördüm. Nasıl haber almışlar anlamadım ama hoşuma gitti doğrusu.



Bugün yazdığım tüm raporları Limanın hemen arkasında ve yukarıdan muhteşem bir plaj ve liman görüntüsüne sahip olan Tahsin Kaptanın çay bahçesinden yazıyorum.

Hem Tahsin Kaptan hem de biribirinden güzel çocukları Şevval, Elif , Hüseyin ve Tuba gün boyu bizi misafir edip her türlü nazımızı çektiler.
.
Posted by Picasa

1 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Sen Sinop'a heyran,
Sinop sana heyran....
Bu ne menem aşk böyle,
Kavuşsun aşıklar artık
Hasret bitsin,
Rast gele........Hoş gele....

Yorum Gönder