Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

2 Temmuz 2009 Perşembe

İnebolu-Türkeli rotası


Sabah hava raporunu kontrol ettikten sonra öğlene kadar havanın limanlık olduğunu görüp saat 6 da marş basarak limandan çıktık.

Dün öğleden sonra sertce esen poyrazın ölü denizlerini iskele baş omuzluktan alıp fazla rahatsız olmadan sallanarak ortalama 90 dereceye yani tam Doğuya doğru ilerlemeye başladık.

Burundan buruna bir rota izleyerek 6 mil sonra Evrenye 3.5 mil sonra ise İlişi barınaklarını sancak kemerede görüp 2.5 mil sonra Abana barınağına girdik..


Bir saat kadar Abana barınağında oyalanıp dinlendikden sonra tekrar yola çıkarak ve yine 90 dereceye dümen tutarak 7 mil sonra Çatalzeytin barınağını biraz açıktan geçtik.

Çatalzeytinden sonra 10 derece daha güney doğuya dönerek 8.5 mil uzaklıktaki Türkeli barınağının girişindeki fenerin üstüne düştük. Yine çok çok ferah ve güzel olan barınağın doğudaki usturmaçaları muntazam olarak döşenmiş rıhtımında rahatlıkla boş bir yer bulup bordalayarak bağlandık.

Bugün toplam 27.5 mil yol yaparak Kastamonu sularından Sinop sularına giriş yaptık. Ayancık İstefan burnuna 9 mil, İstefandan direk rota tutarsak Aklimana 30 mil, Aklimandan Sinop limana ise 12 mil , yani toplam 41 mil yolumuz kaldı. Hava durumuna göre belki bir günde geçeriz belki iki.


Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder