Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

15 Mayıs 2009 Cuma

Urla ve Mordoğan'a doğru


Urla Balıkcı barınağına ulaşmak üzere yola çıktığımızda denizin görüntüsü böyle, iç körfez biraz çırpıntılı idi.

Pusula 300 de batıya doğru yaklaşık 1 saat seyirden sonra Yeni kale'nin 300 m açığına gelmiştik. Hava durumunda olumsuzluk beklerken aksine olumlu gelişmeler oldu ve Urlaya doğru devam ettik. Öğlene doğru düşmekte olan barometre tekrar yükselmeye başladı. Giderek rüzgar azaldı ve bundan iki saat sonra Urla iskelesi açıklarına geldiğimizde hava iyice kalmış deniz çarşaf gibi olmuştu.

Kısa bir değerlendirmeden sonra güzel havayı bulmuşken ikinci durağımız olan Mordoğana doğru devam etme kararı verdik. 15 mil gelmiştik 12 mil daha rahatlıkla gidebilirdik.

Sonuçta rotayı 290-300 e çevirip Çiçek adalarının arasından doğru kuzey batıya devam ettik. Mayanın fotografında arka plandaki ada yerleşimi, iskanı olmayan çiçek adalarından biri.

Tam buralarda çevremizde bir kaç balık atladı ve ne olur ne olmaz diye peşimize bir rapala bıraktık. Aslında balık tutmak için çok hazır değiliz. Önce Teknenin ve motorun huyunu suyunu kapmamız ve elimizin alışması lazım. Güvenlik açısından konsantrasyonu bozmamak gerekiyor. Normalde güzel havayı balık tutmak için kullanmak lazım ama biz şimdilik yol almak için kullanacağız. Giderken peşimizden sirti çekeriz tabi. Mordoğana giderken de öyle yaptık ama bir kaç yosun takılmasından başka bir hareket olmadı.

Sonra sırasıyla Hekim adası ve Uzun adayı sancakta bıraktık ve ve uzakta kalmaya dikkat ettik. Çünkü bu adalar askeri adalar ve yasak bölge. 1/2 milden fazla yaklaştınızmı hemen botlar üstünüze geliyormuş. Bu iki adanın arasında rüzgar biraz biraz şiddetlenmeye ve çırpıntıların uçları kırılmaya başladı. Acaba daha da artarmı diye düşünürken Mordoğana 1 saat yolumuz kaldığını gördük ve son bir saati de keyifle geçirerek saat tam 5:00 da Mordoğan barınağına kıçtan kara bağlandık. Mordoğanlı balıkcılar ve özellikle Hikmet usta bağlanacak yer bulma konusunda yardımcı oldular. Yer gösterdiler. Hatta tonoz gösterdiler. Demir bile atmamız gerekmedi.

En üst fotograftaki balon usturmaça yol boyu orada kalmadı merak etmeyin. Sıkı gemici ayşe önce gitti o usturmaçayı yukarı aldı. Ardından bakır cezvesinde orta şekerli kahvelerimizi yaptı.

Gelecek rapor Mordoğan ile ilgili.



Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder