Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

12 Mayıs 2009 Salı

Denize iniş...


Dün gece tahmin ettiğim gibi rahat uyuyamadım..

Sabah 7 de uyandım ve küçük bir kahvaltının ardından Niyazi usta ile Topcuların önünde buluştuk ve fabrikaya yola çıktık. Önce bir baklavacı bulduk tekneyi indirirken dağıtmak üzere 1 tepsi baklava almam gerekiyordu.. Bizim Sinopta yapı denize inerken kurban kesilir ve lokum şeker dağıtılır. Ben de kurban kısmı hariç gereğini yapmak istedim.


Fabrikadaki hazırlık çalışmalarının bitmesinden sonra saat 10 gibi konvoy halinde yola çıktık ve 15 dk. sonra Karşıyaka Spor kulübü'nün iskele sahasına ulaştık.

KSK yelken kulübünün yetkilileri ile görüşüp tekneyi rampalarından indirmek ve 2-3 gün iskelelerine bağlı kalmak için izin istedik.Çok medeni ve düzgün bir şekilde karşılayıp yardımcı oldular. Tabi bizde kulübe küçük bir bağış yaptık. Rast da uğurlu gelmiş olmalı ki bugün Kaf Sin Kaf galip geldi ve play off 'a kalacak gibi.


Rampa hem geniş hem de az meyilli idi. Tekne hiç bir zorluk çekmeden rahatca denize indi ve körfezin suları ile kucaklaştı. Bence bir sorun yok gibi gözüküyordu ama Fikret bey ve Niyazi usta teknenin ağırlık nedeni ile 3-5 cm. fazla battığını söylediler. Olsun ne yapalım Sinop'a kadar böyle. Sinop'ta hafifletiriz..

Yarım saat sonra Yanmar İzmir yetkili servisi Oğuzhan bey geldi. Niyazi Ustayı da alarak bir test sürüşüne çıktık. Körfezde biraz dolaştık ve biraz da moralim bozuldu. Çünkü arkaya taktığımız kıçtan takma motor seyir düzenini bozuyor. Biraz yol verip tekne kıçını içeri alınca takma motorun kuyruğu suya giriyor ve çapariz veriyor. Bu durumda her iki usta da kıçtan takmayı söktürmem ve yola sadece ana makina ile çıkmam gerektiği konusunda israr ettiler. Biraz kafam karıştı. Söküp teknede başka bir yerde taşıyamazsam Sinop'a karadan geri yollayacağım.

Bunun dışında ters giden hiç bir şey yok. Motor gayet sessiz çalışıyor. Tüm bağlantılar ve su girişleri kontrol edildi. Şafttan su geliyormu diye bakıldı. Hiç bir yerden su yapmıyor. Bu iyi haber. Ayrıca bugün Garmin Balık bulucu ve navigasyon cihazını da çalıştırdık. O da sorunsuz çalıştı.

Bu akşam raporumu tekneden yazıyorum sallana sallana. Bu gece tekne de kalacağım ilk kez. Tuvaleti de kontrol ettim o da çalışıyor. Bi de duş olsaydı ne iyi olurdu.
Yarın sabah Liman dairesine gidip Yol belgesi almaya çalışacağım. Olmazsa tekneyi İzmir limanına kaydettirip öyle çıkmam lazım yola. İki iş olabilir. Ne yapalım olursa olsun.

Yarın ayrıca Ayşe de geliyor İzmir'e ve köpeklerle birlikte.

Bugün çok yoruldum artık yatmam lazım

Herkese iyi geceler, veya günaydın..

Arkası Yarın..









6 yorum var:

Halil HAZİNEDAROĞLU dedi ki...

Kaptanı Derya Oğuz Pasham,

Denize inen Rast, o denizden çıkmasın, ömrü uzun olsun...Sahibine de iyi baksın, üzmesin, küsmesin, kızdırmasın....

Yolun açık, bahtın rast getire....

Zihni dedi ki...

Tekneyi denizde gördüm, senin kadar çok sevindim..
Herşey gönlüne göre olsun,
Hayırlı yolculuklar..

Not: Sponsor bulamadığımız için seyahatin çekimlerini yapamıyorum. Sana verdiğim kamerayla sen artık çekimleri yaparsın..

Zihni TARHAN ( Marketing Manager )

Unknown dedi ki...

Sevgili Oğuz
Yolun açık balığın bol olsun...21'inde İzmirdeyim..Herhalde Foça civarında olursun..Gelmeye çalışacağım...
Rast gele...
Doktor

Unknown dedi ki...

Oğuz Abi,

Günaydın.
RAST denize çok yakışmış. İnşallah bugün işleriniz istediğiniz gibi gider.
Bu arada siteden çıkasım gelmiyor. Zira ekranda RAST'ın resimleri, fonda Livaneli...
Sizi İstanbul kıyılarında bekliyor olacağız...
Sevgiler

cino dedi ki...

Haydeeeeeeeeeee.....Vira Bismillah

GORUHCU dedi ki...

Oğuz Abi merhaba,
Nihayet tekneyi suda gördük.
Maşalllahhh Supanallah...:))
Teknede uyku testinide yaptın inşallah rahat etmişsindir:))
kıçtan takma motor hakkında kişisel fikrim
kesinlikle yanında bulunsun ne olur ne olmaz ilk sefere çıkıyorsun işi şansa bırakma...
resimlerde gördüğüm kadarı ile motor çok büyük değil. Teknenin orta tavanındaki can simidinin yerine monte edilebilir belki ,tekrar hayırlı uğurlu olsun Ercan KOÇKAR

Yorum Gönder