Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

15 Mayıs 2009 Cuma

Mordoğan resimleri

Mordoğan resimleri ekliyorum daha önce görmemiş olanlar için. Karaburun yarımadasında küçük bir sahil kasabası.

Nüfus 3000 civarı. Enginarı ve tabi balığı balıkcılığı meşhur. Mordoğan yerel yönetimi de bunun bilincinde ve amatör balıkcılık turizmi için çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Geçen ay bir gemi batırmışla balık yuvası olsun diye. Şimdi otobüs ve eski uçak arıyorlar.

Bu konu hakikaten çok önemli ve uygulama çok doğru. Balıkların trolün ve yüksek balıkcılık teknolojisinden korunabilecekleri güvenli yerler olması çok adil ve mantıklı. Keşke biz de Sinopta balık üreme ve korunma alanları yaratabilmek amacı ile eski arabaları gemileri belirli yerlere batırabilsek ve bu bölgelerde yerli balıkların güven içinde soylarını sürdürebilmelerine imkan versek.

Mordoğan limanı içinde su berrak ve temiz. Limanda harıltı gürültü yok. Kalabalık yok. Huzur ve sükun hakim bir belde.
Akşam rakı burcuna girince bir balıkcının ağdan ayıkladığı az bir miktar barbunu aldık ve hemen tekneyi bağladığımız yerin arkasındaki restoran da pişirttirdik. Ve bu arada Sevgili Ercan Koçkar
kardeşimin ofisinde adı geçen ve gıyaben tanıdığım Kalamar avcısı Cem kaptan ile karşılaştık. Daha doğrusu ben onu sorarken o beni buldu. Meğer o da bu blog'u izliyormuş ve tekneyi limanda bağlı görünce tanımış ve beni ararmış. Balık sevdasından Ahmet Tahirin de bize katılması ile güzel sohbet önce küçük lokanta da sonra Sevgi hanım ve Norris beyin teknelerinde devam etti geç saatlere kadar.

Bu yüzden bu rapor bu kadar gecikti.
Ama olsun değdi.

Posted by Picasa

0 yorum var:

Yorum Gönder