Yazı büyüklüğünü değiştirmek için  + + + + +

7 Temmuz 2009 Salı

Adabaşından Limana son 6 mil


Adabaşını döndükten sonra Limana aslında 5 mil kalır. Bu 5 mil boyunca çeşitli balık avlakları ve kara kumlu çok güzel plajlar sancağımızda geride kaldı.

Eskiden zeytinlik olup son yıllarda kooperatif ve paragöz müteahhitler tarafınca dikilen yüksek apartmanlarla içine (buraya fotograf koymuyorum) edilen bölgeyi geçtikten sonra şehir parkının, vapur iskelesinin ve Roma döneminden kalma kale burçlarının önüne geldik.

Son bir milide aşınca balıkcı barınağının mendireğini geçip barınağın içine girdik. Barınağın içine sancağa doğru dönerek girince Buzhane burcu şakül gibi güven verici yapısıyla dimdik ayakta karşıladı bizi. Antik tersane ve şimdilerde Kültür Merkezi yapılan Sabahattin Ali lerin, Nazım Hikmet lerin eski meşhur Sinop Hapishane'sinin burç ve duvarlarını iskelede bırakarak ilerledik.

Karadeniz limanları içinde en fazla sayıda balıkcı teknesi ve amatör gezi teknesi sayısına sahip (800 den fazla) olan Sinop'un nasıl olupta bu kadar küçük ve tıklım tıklım dolu bir barınağı olduğuna bir kez daha şaşırarak Mendirekde Artist Refik abinin teknesinin yanına geldik. Geçici de olsa bir yer bulmuş olmanın mutluluğu ile hazır tonuzu kıçtan alıp baştan kara bağlandık.

Rast artık kendi Limanında.
Posted by Picasa

4 yorum var:

nevzat dedi ki...

Yuvana hoş geldin Oğuz,Rast'a ve senin ekibe iyi istirahatler ..
Fotoğrafta görünen kişi artist Refik abiyse adam vucut geliştirme çalışmış sanırım,bravo diyorum kendisine..
Bu arada Neva'yı sormayı unuttum,nerelerde ,ne yapıyor,memnun mu seyehatten..Seyir defteri yerine o da kendisine gezi defteri hazırlamıştır sanırım.Valla bu sene ailecek seyyah oldunuz,helal olsun size..

mehmet faik milli dedi ki...

İzmir den Sinop a çoookk keyifli bir yolculuk yaptırdınız bize de... teşekkür ederim...

Unknown dedi ki...

Oguz kardesim,

Biz size alıştık artık rast Sinop'ta deyip bizim gibi oraları görmek istiyenlere Sinop sehrini tanıt derim. Ne dersin.

nevzat dedi ki...

Boş duracağına birşeyler yaz,her gün sayfadan boynum bükük ayrılıyorum..

Yorum Gönder